top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıMelis Okur

Online Terapi de YüzYüze Terapi Kadar Etkili Mi?

Sıkça sorulan sorulardan biri de online terapinin yeterliliği hakkında.

〰️

Yüz yüze olmadığı; yakınlığı ve anda olduğumuzu hissedemediğimizi düşündüğümüz için online terapiye önyargılı bakıyor olabiliriz.

〰️

-nasıl olur ki bilgisayardan?

-samimi olur mu?

-güvenilir mi?

〰️

Online terapi, terapistlerinden farklı bir ülkede/şehirde yaşayan kişiler için kendi dilinde bir psikoterapi hizmetine ulaşmanın en kolay yoludur.

〰️

Aynı zamanda psikolog hizmetine erişimin sınırlı olabileceği kırsal alanlarda yaşayanlar için de oldukça verimli bir yoldur.

〰️

Online terapide en iyi; depresyon, fobiler, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları ve günlük hayatta danışmanlığa ihtiyaç duyulan problemler konusunda yardım alındığı gözlemlenmekte.

〰️

Geleneksel yüz yüze terapi için yer değiştirmede zorluk çekecek kişiler de (kronik hastalık, fiziksel engel ...vb), internet tabanlı görüşmelerden yararlanabilirler.

〰️

Skype, whatsapp veya FaceTime üzerinden yapılan görüşmelerde samimiyet yine terapist ve danışan arasındaki terapötik ilişki ile şekillenir.

〰️

Online terapinin sizin için uygun olup olmadığına karar vermeden önce, gizlilik, etik ve güvenliğiniz için psikoterapistin lisans ve geçerliliğine mutlaka bakmanız, kendinizi korumanız için önemlidir.

〰️

Dünya Psikiyatri Dergisi'nde yayınlanan çalışmalara göre, video konferans yoluyla psikoterapi gören kişiler "yüksek düzeyde memnuniyet" bildirmektedir.

〰️

Online terapi hakkında aklınızdaki diğer soruları terapiyi almak istediğiniz psikoloğa da danışarak daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.

58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Annelikte Beden ve Duygu: Doğum Sonrası Yeme bozuklukları

Doğum sonrası dönem, bir annenin yaşadığı birçok duygusal ve fiziksel değişikliği içerir. Yeni bir bebeğin gelişiyle birlikte, vücuttaki değişikliklere uyum sağlamak zor olabilir. Bu değişimler, birço

Sıkça Sorulan Sorular

​ Online terapi işe yarar mı? Online terapide de yüzyüze seanslarda olduğu gibi aynı işleyiş devam eder. Özellikle pandemi dönemi ve sonrasında gelişen online terapi; artık zamansal, maddi ve erişile

Psikodinamik Terapi Nedir? Seans içinde nasıl çalışılır?

Psikodinamik terapi, duyguları ve diğer zihinsel süreçleri daha derinden anlamayı kolaylaştırmayı içeren bir psikoterapi yaklaşımıdır. İnsanların nasıl hissettikleri ve düşündükleri konusunda daha faz

bottom of page